OVB podporuje SOS dětské vesničky na Madagaskaru

|

V rámci Evropského setkání OVB »YO(U)nited« dne 11. prosince se poprvé uskutečnila charitativní sbírka OVB. Cílem bylo získat finanční prostředky na pokračování aktuálního celosvětového projektu SOS dětských vesniček na Madagaskaru ve spolupráci s OVB Holding AG.

Pod heslem »YO(U)nited we care« je podporován projekt v madagaskarském městě Toamasina, regionu, který zvláště těžce trpěl následky sucha, neúrody a pandemií koronaviru. Okamžitou pomocí i dlouhodobými opatřeními je podporováno 50 dětí a jejich rodin.

Okamžitou pomocí dětem rozumíme zejména zajištění jídla, pitné vody, léků a také traumatologicko-psychologickou podporu. Děti, které se staly sirotky, jsou rychle integrovány do podpůrných systémů. Je zajištěno, aby všichni chráněnci nadále navštěvovali školu. Z dlouhodobého hlediska mají být děti vráceny do svých rodin. Individuální asistenční plány jsou vypracovány tak, aby umožnily rodičům opět vytvářet vlastní příjem.

Mnozí účastníci Evropského setkání OVB z celé Evropy, hostitel OVB Holding AG a OVB Hilfswerk Menschen in Not e. V. přispěli tak, že se nakonec na dobrou věc vybralo celkem 100 000 EUR.

To znamená, že projekt »YO(U)nited we care« ve městě Toamasina může pokračovat a naléhavě potřebná pomoc může být pravděpodobně rozšířena do dalších míst na Madagaskaru.

Francois Lepetit, vedoucí SOS dětských vesniček na Madagaskaru, děkuje všem podporovatelům: »100 000 eur je neuvěřitelných! Jménem zaměstnanců a členů SOS dětských vesniček na Madagaskaru bychom rádi poděkovali OVB za její štědrost. Je to potěšující pocit, že se lidé tak daleko cítí spojení s naší věcí. Naděje, kterou jste nám dali, je náš vánoční dárek. OVB je nyní součástí madagaskarské SOS rodiny a přejeme si, aby vaše návštěva pokračovala v budování světa společně. Děkuji!"

Pokud byste také chtěli podpořit darem projekt na Madagaskaru, můžete tak učinit přímo přes darovací web SOS Children's Villages Worldwide

www.meine-spendenaktion.de/aktion/yo-u-nited-we-care