Michal Grygar: Na podnikání je skvělá různorodost

|

Běžný pracovní den Michala Grygara začíná časně, už v pět hodin ráno. Má to ryze praktické důvody. Má spoustu času na pracovní věci, než se jeho rodina probudí. „Pak následuje společné vstávání a chystáme se s manželkou a synem do školky. Pak přijde čas pro fitko. Potom je to asi jako každé podnikání o schůzkách a o komunikaci s mými kolegy ve firmě. Večer nastává čas na rodinu,“ popisuje svůj běžný den Michal Grygar.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že si jsou všechny pracovní dny podobné, opak je pravdou. „Podobné jsou možná do 11. hodiny, potom je to krásné, co naše podnikání přináší, a to je ta různorodost, která mě těší,“ vysvětluje Michal Grygar.

Než přišel do OVB, vystudoval VŠB – TU Ostrava, obor výroba železa a oceli. Ačkoliv ho obor bavil, nelákala ho představa, že stráví celý život v ocelárnách bez možnosti kariérního postupu. „Poté jsem šel dělat technologa v rakouské firmě na výrobu hadic a následně jsem dělal a zaváděl linku v galvanovně. Vše bylo super. Jen ta představa dalšího posunu mě děsila. Zkusit si podnikání jsem měl možnost jako obchodní zástupce jedné firmy s prodejem hliníkových profilů, ale opět bez dalšího růstu. Beru vše ale jako perfektní zkušenost právě k podnikání s OVB,“ vzpomíná na své pracovní začátky.

Hned, jak uviděl kariérní plán v OVB, věděl, že chce vystoupat až úplně nejvýš. Že se nespokojí s málem a chce se dostat na úroveň těch nejlepších v celé České republice. „Kariéra v OVB je krásná v tom, že pořád můžete někam stoupat. Dokud nejsem na nejvyšší pozici, tak jsem nedosáhl maxima,“ říká.

Michal Grygar přiznává, že od začátku jeho působení v OVB jsou pro něj obrovskou inspirací manželé Slezákovi, které považuje za své podnikatelské rodiče. OVB je pro něj dnes spojeno hlavně s nadnárodní společností, stabilitou, možností expanze do Evropy, neustálým rozvojem a sílou na finančním trhu.

Právě expanze do zahraničí patří mezi jeho další pracovní ambice. „Mým cílem je expanze do Polska, které mám hned za kopcem. Ale také dosáhnout pozice LD a hlavně být dobrým LD. Chci také vytvořit silný tým na severní Moravě a postupně šířit naši myšlenku všemi směry,“ prozrazuje.

A co dělá Michal Grygar, když zrovna nepracuje? Má blízko ke sportu, kterému se věnuje i s rodinou. „Relaxem je pro mě také fyzická práce, kde člověk přestane přemýšlet a dělá jednoduché věci. Pokud ale má člověk dobře podnikat, tak asi nepřestane na podnikání myslet úplně. To snad ani nejde. Pořád se vám v hlavě rodí nějaké nápady, které chcete přetavit do reálné podoby,“ uzavírá oblastní ředitel Michal Grygar.