Karel Rulf: Líbí se mi, že svůj úspěch ovlivňuji sám

|

Diář a rozvrh Karla Rulfa není rozhodně jednotvárný. Ale neplatí to tak úplně právě pro pondělí. „Tento den věnuji administrativě a plánování. A to nejen já. Snažíme se to dodržovat v našem ředitelství všichni. Odpoledne si plánujeme schůzky na celý týden. Je to výhoda i pro nováčky, že vše děláme společně. Další dny pak vypadají tak, že mám třeba různé schůzky, porady, setkání a další potřebné aktivity a povinnosti. Je to různorodé, ale to pondělí je striktně dané a věnujeme ho plánování,“ vysvětluje Karel Rulf. V nadsázce říká, že při podnikání je jeho jediným šéfem právě diář. A že záleží jen na něm, jak si ho zaplní. Právě otázka time managementu a vůbec organizace času a práce pro něj byla po přechodu z předchozí práce největší komplikací. „To pro mě byla na začátku nejtěžší věc. Zvyknout si, že nemám pracovní dobu od–do. Je nutné se naučit pracovat sám se sebou a mít sebekázeň,“ říká Karel Rulf.

Do OVB ho přivedl kamarád Tomáš Zach, který je po sedmileté spolupráci nejen jeho ředitelem, ale stále i kamarádem. A přátel mezi kolegy a spolupracovníky má Karel Rulf více, což považuje za jeden z hlavních benefitů podnikání s OVB. „Je dobré, že tady máme skvělý kolektiv a rozumíme si nejen po pracovní stránce, ale i po stránce osobní. Myslím si, že je to i kvůli tomu, že tady není důvod si něco závidět a je to motivující prostředí,“ domnívá se Karel Rulf.

Právě motivující prostředí a jasně daný kariérní plán bylo to, co se mu při seznámení s OVB zalíbilo. Že úspěch závisí jen na něm, že zde může dosáhnout svých ambicí a cílů. „Na začátku samozřejmě člověk neví, jak mu to půjde. Předtím jsem sice působil jako obchodní  zástupce a obchodní manažer, ale byl to jiný obor. V OVB se mi líbil jednotný a objektivní kariérní plán. A zaujalo mě i to, že klientovi můžeme vybrat produkt, který je pro něj nejlepší,“ vzpomíná na to, co ho zlákalo k tomu, aby se pustil do podnikání s OVB. Dalšími argumenty pro něj byla péče o stávající klienty, nejen nutnost získávat stále nové. A také časová flexibilita a pozitivní prostředí v týmu. „Každý tu začíná od píky a nikdo si nic nezávidí, protože si vše člověk ovlivňuje pouze sám,“ dodává. Z Karla Rulfa je nyní oblastní ředitel, což považuje za velký úspěch. Není to ale to jediné, čeho si nejvíce váží. Za velký úspěch považuje rovněž to, že má kolem sebe v týmu skvělé lidi. Díky tomu nebere podnikání jako práci a do práce se těší. Neřeší, zda je pondělí nebo neděle. „Naplňují mě úspěchy druhých. Jsem rád, když vidím, jak lidi rostou. Třeba když člověk, který na začátku neumí mluvit, najednou školí druhé,“ uvádí Karel Rulf. A právě směrem kariérní růstu nejen svého, ale i kolegů, míří i jeho další cíle a ambice. Chce hlavně zvětšit objem svého týmu. Aby se šikovní lidé posunuli na manažerské a vedoucí pozice, a dalším cílem je posun na regionální ředitelství. „Pro nás to nyní znamená hlavně navýšit tým. Na to se musíme zaměřit. Myslím si, že obchod máme zvládnutý dobře. Nyní se musíme posunout k tomu, aby naši spolupracovníci více řešili kariéru a rekruting. Abychom se rozšířili a rostli,“ popisuje Karel Rulf své plány.

Pochází z malého města, ale už deset let žije v Praze. A podle svých slov by to nevyměnil. Ani za bydlení za Prahou. Život v Praze mu maximálně vyhovuje. Odmala hrál fotbal, který má rád dodnes. Sport uvádí jako jeden z hlavních koníčků. A to nejen aktivní. Baví ho i sledování sportu v televizi nebo přímo v dějišti turnajů či zápasů. „Asi nenajdu nic, na co by mě nebavilo se dívat,“ směje se. Začal rovněž hrát golf a hodně času tráví se svou přítelkyní a jejich psem. „Mám rád rovněž zábavu, jako je kino nebo zajít do baru. Mám také rád jídlo, chodit do restaurací a ochutnávat. Ale také sám vařím, baví mě to a úžasně si od toho odpočinu,“ uzavírá Karel Rulf.