BD Luděk Dvořák: Vše je otázkou priorit

|

Práce v OVB je velmi různorodá a flexibilní. Své o tom ví i Luděk Dvořák, který si pochvaluje, že si může den naplánovat podle toho, jak se mu to hodí. „Většina dní je podobná. Vstávám v 7.00, abych byl v 8.00 v tělocvičně, kam chodím na tréninky crossfitu. A poté se mi od 10.00, často až do 20.00, střídají různé schůzky. Nejčastější jsou konzultace s mými spolupracovníky, nové pohovory s potenciálními spolupracovníky atd. Každé úterý probíhají v kancelářích vzdělávací a tréninkové workshopy,“ přibližuje své dny Luděk Dvořák.

Podnikání je pevně zakořeněno v jeho životě. I díky skvělému týmu lidí, který má kolem sebe, tak příliš neodděluje prostředí firemní a soukromé. „Pokud nepracuji a chci vyrazit s někým na kávu, oběd nebo na drink, tak většinou jdu s někým ze svých spolupracovníků. Tím, že spolu trávíme spoustu času v kanceláři a máme stejné vize a myšlení, tak se z většiny z nich stali moji nejbližší přátelé,“ vysvětluje. Když přišel Luděk Dvořák do OVB, neměl za sebou žádnou pracovní zkušenost. Do 20 chodil do školy a hrál hokej. Když zjistil, že ve sportu nebude úspěšný, hledal jinou oblast, ve které by mohl své ambice naplnit. A zvolil si OVB. „Mohl jsem začít podnikat bez zkušeností a všude jinde požadovaného vstupního kapitálu. A protože službou jsou finance, které řeší a bude řešit každý člověk bez ohledu na výši příjmu, ekonomickou i jinou situaci ve světě atd.,“ vysvětluje důvody, proč si vybral zrovna OVB. „Od začátku tvrdím to, že pokud chce někdo podnikat ve financích a stavět obchodní struktury, tak nikde jinde k tomu nedostane adekvátní filozofii a podmínky. Kariérní plán OVB je naprosto geniální,“ dodává Luděk Dvořák.

Sám sebe považuje za ambiciózního a cílevědomého člověka, proto se nepotřebuje nijak zvlášť motivovat. Extrémně ho totiž motivují už samotné možnosti, které OVB nabízí. „Díky tomuto skvělému systému si mohu materiálně plnit věci, které jsem si na začátku podnikání vysnil, a navíc mohu k tomu samému pomoci dalším lidem. Tohle když si člověk uvědomí, tak nepotřebuje k motivaci nic víc. Spolupracovníky se snažím motivovat zejména svým vlastním příkladem, svými výsledky a svým pracovním nasazením. Snažím se navíc vymýšlet různé motivační soutěže zaměřené na rekruting a na výkon a vyvolat tím mezi lidmi zdravou rivalitu,“ upozorňuje.

Přerod z hokejisty v podnikatele u něj proběhl bez větších potíží. Jak sám říká, vše je otázkou priorit. Podnikání nevyjímaje. Úspěch v něm si tedy nastavil jako prioritu číslo jedna a vše ostatní plánoval až podle toho. Luděk Dvořák označuje podnikání za jeden ze svých koníčků.
Dále ještě víno a cestování za vínem. Na Vysočině si vybudoval vlastní vinný sklep a vinárnu, kde občas s dalšími lidmi konzultují své pracovní úspěchy. Za ty vděčí podle svých slov čtyřem základním pilířům svého podnikání, kterými jsou cílevědomost, pracovitost, systémovost a vytrvalost. „Bez obrovské vize a odhodlání člověk ani nevystartuje nebo se po prvních neúspěších vzdá. Bez toho, aniž by byl člověk extrémně pracovitý a makal více než ostatní, to také nepůjde. I když si to spousta spolupracovníků dodnes myslí. No, a v neposlední řadě, pokud se nechám strhnout davem, který vám zpočátku nevěří a nefandí, tak nikdy nezjistíte, jak blízko jste byli k tomu, abyste prorazili,“ říká Luděk Dvořák. 

Za důležité považuje také vzdělávání a osobní rozvoj. Pro spolupracovníky má jednu radu. „U všech svých lidí vyžaduji to, aby byli všude, kde se o podnikání mluví, kde mohou načerpat energii od někoho úspěšného, od někoho, kdo prošel tím, čím sami procházejí.“ A co považuje za svůj dosud největší úspěch v OVB? Je to dosud nejlepší týmový výkon, a to 10 000 BJ v produkčním měsíci 8/2020. A také to, že se s týmem celý rok drží v TOP 3 mezi BL. Dále si váží svého povýšení do pozice oblastního ředitele k 1. 11. 2020 a také všech  povýšených GST v jeho týmu. Luděk Dvořák ale již myslí i na budoucnost. Dalších ambicí a cílů má hodně. „Po 10 letech jsem se dostal na pozici BD, ale další stupně chci zvládnout rychleji. Cítím, že jsme našli ten správný systém, výsledkem toho je trojnásobný nárůst v  produkci a v rekrutingu oproti předešlému roku. V roce 2021 dosáhnou moji tři přímí spolupracovníci povýšení na BL. Takže do roku 2024 chci být RD a do roku 2030, tedy do svých 40 let, chci být LD,“ uzavírá Luděk Dvořák.