BD Jaromír Linhart: Když člověk chce, dosáhne velkých věcí

|

Protože má Jaromír Linhart tři děti, vstává nejpozději v 6.30. „Začínám tím, že trávím čas s dětmi, než je odvezu do školy. Pak vyrážím buď do kanceláře v Pelhřimově, nebo v Jihlavě. Mezi osmou a devátou se snažím si projít e-maily, udělat přípravu na celý den a potom začít schůzky se spolupracovníky, klienty, potenciálními zájemci o spolupráci. V podvečer máme vzdělávací semináře a kurzy. Někdy se den trochu protáhne a domu přijíždím v noci, jindy zase dříve,“ říká a dodává, „ale popravdě, v našem podnikání není žádný den stejný, a to je na tom krásné.“

Na podnikání mu vyhovuje i to, že není třeba oddělovat pracovní a soukromý život, protože si vše může naplánovat, jak je potřeba. V týdnu tak někdy mívá volněji a pracuje třeba o víkendu. Podnikání mu přineslo přesně to, co od něj čekal. Jaromír Linhart hrával lední hokej. Když v 19 letech zjistil, že ho nečeká kariéra profesionálního hokejisty, nastoupil do zaměstnání. Po dvou letech ale zjistil, že to není pro něj, a hledal možnosti podnikání. A tak se dostal do OVB. „Jak to tak bývá, kdo opravdu hledá, najde. Oslovil mě bývalý spolužák, který mě vzal na schůzku s tehdy BL Irenou Vavřičkovou. Na další schůzku se vymluvil, že nemůže, ale já přišel znovu a tak už to zůstalo,“ vzpomíná na své začátky v OVB. Někteří lidé, kteří začnou podnikat a opustí statut zaměstnance, mívají problémy s organizováním času. Musí si najednou zvyknout, že jim nikdo neříká, co mají dělat. A vše závisí na nich. Jaromír Linhart s tím ale problém neměl. Pomohl mu k tomu i hokej. „Začínal jsem ještě při zaměstnání, a pokud jsem chtěl něčeho dosáhnout, tak jsem si musel určit priority a podle toho ke všemu přistoupit, jinak by to ani nešlo. Možná je to tím, že jsem od malička hrál hokej a jsem zvyklý na nějaký režim. Samozřejmě, že se člověk pořád učí, jak být víc efektivní, ale to je přirozený proces. Ale pokud mám dané priority, tak jde všechno snáz,“ vysvětluje.

Pokud má jmenovat vlastnosti, které ho dovedly k úspěchu, nebude překvapením, že stejně jako většina kolegů z OVB jmenuje na prvním místě vytrvalost a odhodlání. „Věřím v to, když člověk opravdu chce, tak se dají zvládnout velké věci, jen je potřeba vydržet dostatečně dlouho na sobě pracovat,“ uvádí. Jaromír Linhart si je dobře vědom toho, že bez lidí kolem sebe a bez týmu by nedosáhl svých úspěchů. A naopak. Jednotlivec a tým je v jeho případě spojená nádoba. Ostatně i v tomto najdeme paralelu s ledním hokejem. „Od začátku se snažím jít příkladem a ukazovat sám na sobě, že to jde. Pak je pro mne největší motivací úspěch každého spolupracovníka. Už nevím, od koho, ale jednou jsem slyšel, že úspěšný budeš tolik, kolika lidem k úspěchu pomůžeš, a tím se řídím,“ vysvětluje Jaromír Linhart. 

Za svůj pracovní úspěch považuje dosažení každé pozice v kariérním plánu. A s ním souvisí i další plány a ambice. „Tento rok máme povýšené 1 BD, 5 GST a do konce roku bychom měli zvládnout připravit k povýšení další 3 GST a 2 BL, takže momentálně usiluji o to, aby se to povedlo. Dlouhodobější cíle jsou jasné, směřujeme na další pozice, které již máme samozřejmě naplánované,“ dodává. I když situace kolem covidu přinesla mnoho nepříjemností, Jaromír Linhart si pochvaluje, že přinesla i něco pozitivního. A tím je vyšší využití online nástrojů. „Osobní setkání asi nic nenahradí, ale online setkávání je skvělá alternativa a třeba perfektní způsob, jak v týdnu zvládnout být efektivnější a neztrácet tolik energie a času na cestách, pokud máte více kanceláří,“ pochvaluje si.

Kromě podnikání patří mezi největší koníčky Jaromíra Linharta jeho tři synové. „Pravidelně také se ženou navštěvujeme různé kulturní akce, jako jsou koncerty, divadlo, muzikály, a když se to spojí s dobrou večeří, pak je to úplně dokonalý relax,“ uzavírá.