Splněný sen o vlastním bydlení

|

Někdy jsou sny jen vzdálenou představou a jindy, když se všechno sejde ve správný čas, se můžou splnit relativně rychle.

Manželům Rajnochovým se sen o vlastním bydlení v Novém Jáchymově na kraji křivoklátských lesů vyplnil již za 2 roky od setkání s finančním poradcem OVB. Ale ne všechno šlo hladce…

Manželé Rajnochovi se seznámili se Štěpánem Moravčíkem již v roce 2018, dostali se k němu přes doporučení jejich známých. Prvotní analýza, která je nedílnou součástí komplexního finančního poradenství OVB, neodhalila žádný závažný finanční problém nebo nedostatky ve smlouvách klientů. „Ale já přeci jen měla takové malé přání. Možná spíš sen…,“ vzpomíná dnes sympatická černovláska. „Když jsme se s panem Moravčíkem potkali poprvé, bydleli jsme v nájmu. Nebylo to špatné bydlení, ale s manželem nás lákala myšlenka vlastního domu se zahrádkou a terasou. Tam se přeci opaluje lépe než na balkoně, ne?“ dodává se smíchem.

A tehdy nastala pro oblastního vedoucího OVB ta pravá výzva. Vzal do ruky analytické nástroje a pustil se do počítání možností bonity manželů Rajnochových. Vyšlo mu, že sice ne hned, ale po konsolidaci úvěrů a naspoření určité částky by zhruba do roka mohli dosáhnout na zafinancování vlastního bydlení.

Rajnochovi myšlenku Štěpána Moravčíka okamžitě vzali za svou a začali se rozhlížet. Nakonec našli krásný pozemek v Novém Jáchymově, kousek od křivoklátských lesů. Ze svých vlastních zdrojů ho pořídili a následně, na doporučení finančního poradce OVB a na základě jeho finančního plánu, vyřídili překlenovací úvěr ze stavebního spoření a získali hypotéku.

Spousta lidí si myslí, že při pořizování nemovitosti jde zejména o vlastní finance nebo hypotéku. Zapomínají ale na další důležitý produkt a tím je stavební spoření. Samozřejmě na něm nemívají naspořeny dostatečně vysoké částky na pořízení samotné nemovitosti, ale umožňuje jim získat překlenovací úvěr, který se dá zkombinovat s hypotékou. Byl to i případ Rajnochových, kdy sehrál klíčovou roli při pořízení samotné nemovitosti.

Krom již zmíněných produktů, které Rajnochovým sjednal, pomohl Štěpán Moravčík i s administrativou kolem nemovitosti. „Jelikož už jsem sám měl se stavbou domu zkušenost, tak jsem napřímo komunikoval s bankou i se stavitelem, kde jsme ladili faktury tak, aby vše bylo zavčasu proplacené a čerpání peněz na stavbu běželo plynule a nenabralo se nikde žádné zpoždění,“ vypíchnul další zkušenost a svou přidanou hodnotu finanční poradce.

Spolu s naším zaměstnáním ještě přes léto podnikáme a část výnosů pak následně investujeme. Máme uzavřené životko i pojištění nemovitosti,“ rekapituluje klientka OVB. „Díky panu Moravčíkovi se teď už nemusíme o nic starat a můžeme si užívat skvělého bydlení.“