Výroční konference OVB FKT ve znamení barev nového korporátního designu

|

Již od 8. hodiny ranní, kdy se na prezenci začali objevovat první spolupracovníci, bylo ve vzduchu cítit napětí nad očekávaným setkáním, které mělo definitivně odstartovat „novou a barevnou éru“. Partnerský veletrh, kterého se letos účastnilo celých 25 společností, byl od začátku plný korzujících spolupracovníků, kteří se chtěli potkat se zástupci partnerů a dozvědět se zajímavosti a novinky ze světa produktů a finančních služeb. Desátá hodina se ale nezadržitelně blížila a s jejím úderem se spustil odečet, po jehož uplynutí začalo hrát úvodní video, plné barev a nových tvarů. Pak už pódium patřilo moderátorské stálici, Liboru Boučkovi, který přivítal zemské ředitelky a ředitele, členy vedení OVB i hosty z Německa a předal slovo předsedovi představenstva a generálnímu řediteli Miroslavu Řezníkovi a Pavlu Manhalterovi, členovi představenstva zodpovědnému za provoz a finance. Ti ve své části prezentovali pohled na celý finančně poradenský trh, pozici OVB, výkony nejlepších spolupracovníků jak v oblasti finančního poradenství, tak rekrutingu, bilancovali aktivity v oblasti IT strategie za rok 2018, výhled v oblasti digitalizace a aktivit navázaných na zjednodušování a automatizaci finančně poradenských procesů v rámci současné legislativní úpravy.   Po nich přišel, trochu netradičně, na řadu hned další řečník, kterým byl v nepřítomnosti CEO Holdingu Maria Freise ředitel OVB pro střední Evropu, Andreas Simon. Ten ve svém projevu účastníky seznámil zejména s výsledky celoholdingového výzkumu na generace Y a Z.  

Protože všichni tři řečníci bilancovali uplynulý rok, bylo na čase ho také vyhodnotit oceněním nejlepších spolupracovníků od pozice GST za uplynulou „sezónu“. Na pódiu se objevila spousta nových tváří, ale i „stálice“, jako například zemský ředitel Ing. Jan Hamr, který svou kategorii ovládl již počtvrté za sebou. Poté, co se oceňovaní usadili se svými poháry na místa, oznámil moderátor konec první části programu a byl čas na výtečný oběd.

Druhou část konference odstartovala zpěvačka Olga Lounová, která kromě průřezu světovými hity zazpívala tři vlastní písně, a dokonce vytáhla část spolupracovníků na pódium, aby si s ní zatančili. Sál byl výtečně naladěn a mohl tak pokročit k dalšímu oceňování, milionářům. Těch bylo, vzhledem k úspěšnému roku 2018, celých 17! Následně byl čas povyšování a těmi šťastnými byli oblastní ředitel= Marek Aberl a Pavel Turek. Neméně důležitou kategorií pak bylo ocenění spolupracovníků na pozicích GST a BL v rámci nejvyšší proplacenosti smluv, kde se nejvyšší hodnoty po stanovení přísných kritérií šplhaly až k neuvěřitelným 97 %! A protože nedlouho předtím bylo ukončeno hlasování spolupracovníků o nejlepší partnerský servis a produkt, přišel čas na ocenění partnerů. Moderátor konference dostal jména vítězů v obálce a postupně pozval vítězné zástupce společností na pódium. Druhou část programu pak ukončil projev Ing. Jaroslava Besperáta, generálního ředitele České podnikatelské pojišťovny, která se stala vítězem ankety „Nejlepší produkt“. Ve své řeči ocenil práci spolupracovníků OVB, bilancoval současné změny na finančně poradenském trhu a samozřejmě nezapomněl poděkovat za důvěru, díky které mohla jeho společnost v této anketě zvítězit.

Po nedlouhé odpolední kávě odstartovala třetí část konference krátkou scénkou Libora Boučka a po níž již následovala další z prezentací spolupracovníků – tentokrát v režii BD Martina Otta, která plynule přešla v ocenění nejlepších vlastních výkonů v roce 2018. Po sestoupení tří nejlepších z pódia následovalo krátké video, které zvalo a motivovalo spolupracovníky k soutěži Velká cesta, která se v letošním roce bude konat na tropickém Mauriciu. Pak se přešlo k povýšení nových oblastních vedoucí a ocenění dárců v rámci projektu „Daruj krev s OVB“, aktivity, která v OVB běží již třetí rok. V sále vládla uvolněná atmosféra, ocenili se výherci soutěže „Netto club“ a povýšili noví GST a konference dospěla do svého finále. Po krátké přestavbě sálu se spolupracovníci znovu sešli, tentokrát již v neformálním duchu, kdy si vychutnali špičkovou večeři a dále se bavili pod taktovkou DJ Petra Říbala.