Manažerská „D“ Konference OVB Česká republika má za sebou již pátý ročník

|

20. září tak na setkání dorazilo téměř sto top manažerů OVB na pozicích LD, RD a BD spolu se zástupci centrály a holdingu. Po společném obědě byla konference zahájena společnou prezentací Miroslava Řezníka, generálního ředitele a předsedy představenstva a Pavla Manhaltera, člena představenstva zodpovědného za provoz a finance. Ti, během své hodinové přednášky seznámili účastníky s novinkami v oblasti podpory spolupracovníků, IT vývojem funkcionalit ve Finreportu a pozicí OVB na trhu. Dále upozornili na legislativní změny a okomentovali potenciál podnikání v OVB jako výzvu pro nastupující generaci Z. Důležitou kapitolou bylo vyzdvihnutí nejlepších spolupracovníků z hlediska náboru a produkce.

Jako další byl na pódium moderátorem Liborem Boučkem pozván CEO a předseda představenstva OVB Holding AG pan Mario Freis, který odpovídal na dotazy Miroslava Řezníka. Publikum v sále se tak mohlo dozvědět trochu více o tom, jak si stojí OVB v celé Evropě, jak pokračuje naplňování jednotlivých oblastí definovaných ve „Strategii 2022“, jak Mario Freis vnímá roli a vývoj v OVB Česká republika v celoholdingovém měřítku a nezapomnělo se ani na dlouho očekávané jubileum – 50 let OVB Holding.

Ve druhé části konference se na pódiu vystřídali zástupci struktur – BD Markéta Zajícová, Irena Vavřičková a LD Oldřich Beránek. Ti ve svých prezentacích a následně u kulatého stolu pod moderátorským vedením Liborem Boučkem a za dotazů publika představili zásady, které jim fungují při řízení jejich struktur. Klíčovými tématy tak byl: nábor a rozvoj spolupracovníků, dlouhodobé udržení cílů, kvalita a manažerské vzory.

Poslední část večera pak patřila Petru Pálovi, bývalému tenistovi a současnému kapitánovi ženské fedcupové reprezentace, se kterou dokázal tento prestižní turnaj již pětkrát opanovat. Ten v bezmála hodinovém interview s moderátorem popisoval účastníkům konference nejen svět profesionálního tenisu, ale také několik zajímavostí, ve kterých je vrcholový sport velmi podobný budování a řízení firmy. Mimo jiné tak mluvil například o specifikách řízení ryze ženského týmu.

Konference byla zakončena v dobré atmosféře a pokračovala rautem a neformální diskusí mezi spolupracovníky, centrálou, holdingem a hostem, Petrem Pálou.