Tomáš Jakubík: Podnikání z pohodlí domova mě baví

|

Tomáš jakubík vstává kolem 8. hodiny, poté snídá. Protože má hlavní kancelář v přízemí svého rodinného domu, přesouvá se během malé chvilky do kanceláře, kde absolvuje schůzky se spolupracovníky, klienty, také vyřizuje korespondenci. Občas proběhne nějaké školení, seminář, odměnové akce a podobně.

V OVB působí už 14 let. Původně pracoval sedm let jako učitel matematiky a informatiky na II. stupni ZŠ. „Už na přijímacím pohovoru se mě má vedoucí ptala, jaké pozice chci ve firmě dosáhnout. Jelikož jsem o kariérovém plánu nic nevěděl, připustil jsem jen, že ředitelem bych se rád stal. Vystřízlivění nastalo ve chvíli, kdy jsem měl začít plán naplňovat,“ připouští Tomáš Jakubík.

Jak sám přiznává, zpočátku ani moc neřešil, jak postoupit na další kariérový stupeň. „Spíš jsem byl překvapen, jak rychle se dá dostat na pozici R2, R3.

Teprve pak jsem začal cíleně plánovat. Také mi dlouho trvalo, než jsem začal zvát nové spolupracovníky,“ vzpomíná.

Jakmile se dostal na manažerskou pozici, velmi mu pomohlo, že se nechal řídit manžely Slezákovými. „Díky jejich aktivnímu řízení a plánování mně to vyšlo. Ale samozřejmě každé školení či seminář mi dává vždy nový impuls k inovacím a zlepšování,“ vysvětluje Tomáš Jakubík.

Dnes je již v pozici, kdy vede a řídí vlastní tým. To, co ho na jeho práci hodně baví, jsou úspěchy jeho kolegů. Když si nový spolupracovník vezme k srdci jeho rady a něco se mu díky tomu povede.

Práce v OVB však Tomáše Jakubíka baví jako celek. „Je to nejlepší možná práce téměř pro každého. Stala se filozofií mého života, bez této práce nemám impuls ráno ani vstávat. Jsem naprosto vděčný osudu, že jsem se sem dostal a nenechal si to od druhých lidí vymluvit. Baví mě to. Nejlepší na tom je to, že trávím čas se svou ženou, i přestože jsem v práci, vzájemně se doplňujeme a podporujeme. Prostě idylka,“ vyjmenovává výhody svého podnikání.

A co dělá Tomáš Jakubík ve volném čase? „Když nepracuji, trávím čas s rodinou, procházkami s fenkou, plaváním v rodinném bazénu či rekreační jízdou na kole,“ uzavírá oblastní ředitel Tomáš Jakubík.