BL Klára Bilíková: Baví mě pracovat se zajímavými lidmi

|

Protože mám tři děti, každý pracovní den pro mě začíná stejně. Vstávám v 5.45 a vypravuji děti do školky a do školy. Kolem osmé jsem v kanceláři a pak už jedu podle diáře – schůzky, konzultace, občas nějaký ten pracovní seminář. Až na rána, která jsou stejná, se jednotlivé dny liší, a to se mi líbí. Není to stereotyp.

V OVB mě především baví pracovat se zajímavými lidmi a měnit jim život  k lepšímu. Ráda se potkávám s kolegy a hledám inspiraci pro svoji práci v jiných týmech. Činnost, která by mě na této práci nebavila, asi ani nemám. Všechno to beru jako jednotlivé dílky do skládačky.

Když jsem přišla do OVB, rozhodně jsem nepomýšlela na vedoucí pozice a nějakou závratnou kariéru. Líbil se mi první sloupec, hlavně pozice GA. Od začátku jsem si ale kladla nízké cíle, chtěla jsem mít spokojenou klientelu a malou kancelář ve Strakonicích. Měla jsem štěstí, že mě od této práce nikdo nezrazoval. Mám kolem sebe úžasné lidi, kteří mě nechali, abych si to vyzkoušela a ukázala, co ve mně je. A také abych zjistila, jestli to vůbec bude práce pro mě.

Na začátku jsem měla největší obavy z toho, kde vezmu klienty. Pocházím z Moravy, kde jsem v té době měla rodinu i většinu svých známých a kamarádů, ale žila jsem jinde. Jinak jsem měla samozřejmě úplně stejné obavy jako většina kolegů. Také si pamatuji, že mi dělalo potíže oslovit lidi pro spolupráci a také si brát doporučení.

Hodně mi pomohlo, že jsem se mohla učit od ostatních. I když jsem dost svá, ráda se podívám, co, kdo, jak dělá, a pokouším se to dělat po svém. Mými velkými vzory jsou moje vedoucí Petra Tököli, kterou nezastihnete nabručenou a bez úsměvu od ucha k uchu, a náš RD Václav Bláha, to je chodící nevyčerpatelná energie. A mohla bych tady mluvit o celé řadě inspirativních lidí.

Když jsem na začátku slyšela kohokoliv mluvit o OVB jako o rodině, připadalo mi to opravdu hodně divné. Ale nyní se nemohu ubránit tomu, že mám tyto pocity také. OVB je pro mě taková druhá rodina. Pořád se snažím vymyslet co nejdokonalejší spojení práce a rodiny. To je jeden z mých hlavních cílů do budoucna. Také chci pomáhat plnit sny a naplňovat životy lidem, které mám v týmu kolem sebe. Když se bude dařit tohle, bude se dařit i dosahování pozic, získávání zkušeností, sebevědomí a tak dále.

Pokud nepracuji, největší relax je pro mě čas strávený s rodinou. Ráda také pracuji na zahradě a odpočinek je pro mě rovněž příroda – je tam ticho a nemusím mluvit.