Projekt Kouzelná přání se plně rozjel díky OVB

|

U jeho začátku byla Alena Zdvihalová, která se coby maminka na mateřské dovolené, s velkými zkušenostmi z neziskového sektoru, rozhodla uskutečnit projekt Kouzelná přání.

Ten je zaměřen především na zdravotně a sociálně hendikepované spoluobčany, zejména děti. Cílem je pomoci splnit přání, které by si samy jejich rodiny nemohly dovolit. V současné době se v kouzelných přáních coby organizátorky angažují již 4 maminky – Alena, Dana, Nikola a Bára.

Co se tedy za prvních 6 měsíců spolupráce, kdy OVB financuje chod projektu podařilo?

Vytvoření zázemí pro fungování organizace, což prakticky znamenalo plnohodnotné nastartování všech aktivit. Vytvoření prezentačních materiálů. Rozjezd veřejné sbírky, což prakticky znamená splnění všech složitých legislativních požadavků na transparentnost, aby se v případě nutnosti peníze mohly vybírat na různých místech do kasiček nebo zasílat na transparentní účet. V číslech chod organizace za půl roku znamená. Podařilo se splnit i díky našim spolupracovníkům 28 konkrétních přání v celkové hodnotě 305.000 Kč. Nicméně před námi je hlavní sezóna pomoci a projekt tak bude mít velkou příležitost získat více DOBRODÁRCŮ a splnit více přání. Jeden z konkrétních příběhů naleznete zde. Jde o příběh Sárinky, která je nemocná nejtěžší formou SMA, a které se díky příspěvkům od golfistů podařilo splnit jedno Velké důležité přání: speciální cestovní prodyšné lehátko na výlety do přírody. Jelikož jen leží, bez něj se ven Sárinka nedostane. Další informace o projektu a možnostech jak splnit přání naleznete na www.kouzelnaprani.cz