Juan Carlos Perez: Člověk musí kariéře leccos obětovat

|

Proč jste přišel do OVB?

Myšlenka OVB mě od začátku fascinovala. Především výzvy, které jsou spojeny s prací finančního poradce pro OVB, a samozřejmě se mi líbila i možnost kariérního postupu. Motivoval mě i výhled na vybudování vlastní sítě poradců – v podstatě od nuly. Kariérní plán nabízí jasná kritéria pro postup v rámci podnikání. Nezakrývám, že mě přesvědčily i možnosti výdělku a získání finanční nezávislosti. Prostě jsem se do této práce okamžitě zamiloval!

Jaké jsou vaše faktory úspěchu?

Sebevědomí, velká dávka optimismu a vytrvalosti. Především odhodlání a přesvědčení udělat správnou věc na správném místě: všechny tyto vlastnosti byly rozhodující pro můj dosavadní úspěch.

Co, popřípadě kdo, vás nejvíce motivuje na cestě vzhůru?

Jedná se zejména o dva lidi: Je to můj zemský ředitel Olaf-Torsten Krop a má žena. Oba dva mě – každý svým způsobem – vždy bezpodmínečně podporovali a i v těžkých chvílích mé kariéry stáli na mojí straně. Kromě toho jsem největší motivaci získal ze své vnitřní síly: Jsem bojovník a nikdy se nevzdávám. Prostě to mám v sobě.

Co by si měli do OVB přinést mladí spolupracovníci, kteří chtějí udělat kariéru v OVB?

Za prvé určitě sebedůvěru. Kromě toho i víru, že OVB je to správné podnikání pro budování vlastní kariéry – stejně tak jako vědomí toho, že naše každodenní práce má sociálně-společenský význam. Kariéra v OVB se nedá dělat jako přivýdělek, ale člověk se jí musí věnovat naplno, s veškerou svojí silou a energií. Není to jednoduché a člověk musí umět kariéře i leccos obětovat. Rozhodující je dle mého názoru i velká porce optimismu a konkrétní představa o tom, čeho chcete v rámci podnikání dosáhnout.

Jaké jsou vaše cíle, profesní i soukromé?

Předesílám, že mě inspiruje a naplňuje to, co dělám. Do budoucna tomu nebude jinak. Mé cíle jsou stát se jedním z Top 5 zemských ředitelů v rámci celé OVB Evropa a současně být také vzorem jak v podnikání, tak především spolupracovníkům v mém týmu. Chci dále rozšiřovat a budovat přímé struktury a věnovat se rozvoji mých spolupracovníků. Na seznamu priorit u mě stojí na nejvyšších příčkách užívat si a být šťastný, a to jak v podnikání, tak v soukromí.

JUAN CARLOS PEREZ

Nastoupil do OVB 1. srpna 2003.

Klíčové okamžiky v jeho OVB kariéře:

GST – 1. října 2003

BL – 1. dubna 2004

BD – 1. ledna 2009

RD – 1. dubna 2012

LD – 1. července 2014

Je aktivní ve Španělsku.